Activitățile cabinetului

Activitatea Cabinetului de Consiliere și Mediere a Muncii din Buceș este condusă de un expert în consiliere și asistență psihologică și mediere.

Enumerăm mai jos principalele activități ale Cabinetului de Consiliere și Mediere a Muncii

Furnizarea de informaţii privind piaţa muncii şi evoluţia ocupațiilor

Consiliere și mediere pe piața muncii.
Activitatea pune în acord aspirațiile și aptitudinile candidaților cu oportunitățile pieței de muncă. Se realizează prin prezentarea analizelor statistice privind piața muncii din județul Hunedoara și din țară. Prezentarea are rolul de a forma o imagine clară asupra realităților de pe piața muncii din județul Hunedoara, astfel încât persoanele în căutarea unui loc de muncă să poată lua o decizie obiectivă privind viitorul carierei profesionale.

Consiliere psihologică individualizată
Consiliere psihologică individualizată în cadrul căreia se urmărește dezvoltarea abilitatii şi încrederii în sine a persoanelor în cãutarea unui loc de munca, în vederea luãrii de către acestea a deciziei privind propria carieră.

  • Evaluarea şi autoevaluarea personalității în vederea orientării profesionale (stabilirea compatibilității dintre nivelul formării profesionale, aspirațiile persoanei și posibilitățile de ocupare pe piața forței de muncă)
  • Dezvoltarea abilități şi încrederii în sine a persoanelor în cãutarea unui loc de munca, în vederea luãrii de către acestea a deciziei privind propria carieră.
  • Instruire în metode şi tehnici de cãutare a unui loc de munca (Elaborarea unui CV, Elaborarea unei scrisori de intenție, Prezentarea la un interviu, Elaborarea unei scrisori de mulțumire).

Medierea muncii

  • Informații privind locurile de muncă vacante și condițiile de ocupare a acestora, prin publicarea, afișarea, organizarea de burse ale locurilor de muncă (vezi lista locurilor de muncă disponibile).
    Prezentarea o realizează expertul, în mod individual pentru fiecare beneficiar și are rolul de a forma o imagine clarș asupra realităților de pe piața muncii din județul Hunedoara, astfel încât persoana în căutarea unui loc de muncă să poată lua o decizie obiectivă privind viitorul carierei profesionale.
  • Medierea electronică având ca scop punerea automată în corespondență a cererilor și ofertelor de locuri de muncă prin intermediul tehnicii de calcul
  • Preselecția candidaților corespunzători cerințelor locurilor de muncă oferite și în concordanță cu pregătirea, aptitudinile, experiența și cu interesele acestora.

EȘTI ÎN CĂUTAREA UNUI LOC DE MUNCĂ ȘI NU TE POȚI DESCURCA DE UNUL SINGUR?
APELEAZĂ LA CABINETUL DE CONSILIERE ȘI MEDIERE A MUNCII DIN BUCEȘ.
CONSULTĂRI INDIVIDUALE ȘI CONFIDENȚIALITATE

FORMULARUL DE CONTACT

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiect

Mesaj